Welcome Hill Studios

Welcome Hill offers creative women a beautiful, nurturing place in the woods to gather their thoughts and inspiration - it will always remain a tribute to Ann Stokes' generous spirit and her constant striving for a better world.

Lean-to

Guest house


Lean-to

Situated on the outskirts of WHS, its beautiful angles were constructed around an existing stone lean-to. East facing windows provide ample light for the living room area and bedroom. West facing windows line an open studio space, which also benefits from 6 substantial overhead lamps. The studio area is 17x13, has two substantial white pinboards and a slop sink off to the side. A 14x12 deck adjoins, with paths heading off to the sculpture garden, upper meadow, and down into the woods. The Lean-To is heated primarily by a wood stove, with a supportive propane heater. Water conservation is strongly encouraged; residents may take hand held showers in the copper tub. Despite these rustic characteristics, the Lean-To provides ample work space for visual artists, composers, writers, and dancers. A series of narrow, curved stairs connect four separate levels: a fully equipped kitchen, bedroom, living room bathroom, and studio, so decent footing is important! (and the physical ability to haul wood for those on an extended stay). Some residents prefer the Lean-To for its privacy and its low-carbon footprint.

LT studio ariel.JPG
LT studio facing2.JPG
LT kitchen (1).JPG
LT bedroom.JPG
LT bathroom.JPG

Guesthouse

The Guesthouse is centrally located on WHS. Above the garage, it has an open floor plan. An easel, folding table, work desk, and a white pinboard wall (8x11) make it a fine working space for visual artists. Furniture can easily be rearranged to create a 21x13 floor space for movement artists. Writers, in particular, have gravitated to this space with an antique desk, comfy chairs, a quiet environment. The Guesthouse includes a substantial kitchen, bed, enclosed bathroom with Japanese-style soaking tub and hand-held shower, and is heated by an oil furnace. It has a small deck with atrium doors. Some residents prefer the Guesthouse because it is on one level, is low maintenance, and has a bath/shower on site. The simplistic architectural design and lofted ceilings inspire quiet and creativity.

guesthouse

open floor work space

kitchen area

multi-purpose white board wall

bathroom

© 2013 Welcome Hill Studios